Турпотік до Росії впав майже на 50% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турпотік до Росії впав майже на 50%

Світ
1106
Туристичний потік до Росії цього року знизився на 30-50%. Про це повідомив Російський союз туріндустрії (РСТ).
Як зазначають в РСТ, літній сезон цього року став вкрай важким не тільки для виїзного, але і для в’їзного туризму. Причини практично однакові: загострення відносин Росії і Заходу призвело до спаду в’їзних турпотоків майже з усіх країн. Особливо це помітно по США і Великобританії.
Азіатські ринки виявилися більш стійкими, але і звідти туристів у Росії стало на 10-15% менше, ніж роком раніше, йдеться в повідомленні.
«У нашій компанії на 55% впав в’їзд з американського і англійського ринків, ситуація дуже важка. Менше стало туристів з Тайваню і Гонконгу», – повідомила генеральний директор однієї з туркомпаній Марина Левченко.
Як розповів РСТ генеральний директор петербурзької туркомпанії Володимир Дорофєєв, наслідком української кризи стало різке падіння в’їзду іноземців у Санкт-Петербург, який приймає до 90% туристів, які відвідують Росію.
«За деякими напрямками зниження досягає 30-50%. Південно-Східна Азія більш стійка, на американському і європейському ринках падіння більш виражене», – уточнив він.
За даними туроператорів, європейські ринки просіли, але найменшою мірою – французький. «У нас спад турпотоку з Америки, Австралії, Євросоюзу становить близько 30%. Французи – найвідважніші, у них менше від усіх ануляцій і, навпаки, більше бронювань за місяць до поїздки. Зазвичай тури продавалися за півроку, але цього року глибина продажів скоротилася», – повідомила РСТ Надія Баранова з туркомпанії.
«Їдуть німці, японці, китайці та гонконгці, хоча і не в тому обсязі, що минулого року. Чудово почувається іранський ринок. А ось скандинавські країни просіли повністю, до Росії їхати не хочуть», – сказала експерт.
Як вважають туроператори, якщо політична ситуація в найближчий місяць-два заспокоїться, наступний рік пройде нормально, оскільки продажі сезону 2015 почнуться ближче до зими. Але якщо криза триватиме більше двох місяців, то і на наступний рік туристів не буде.
У 2013 році десятку країн, звідки до Росії їхало найбільше іноземних туристів, очолили Німеччина, Китай і США. Також до першої десятки увійшли Великобританія, Туреччина, Італія Франція, Фінляндія, Ізраїль та Іспанія. За даними Росстату, з метою туризму Росію відвідали 2,6 млн. Іноземців, що на 3,7% більше, ніж роком раніше.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас