Срібний фіксинг в Лондоні з 15 серпня буде переведений на основу електронного аукціону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Срібний фіксинг в Лондоні з 15 серпня буде переведений на основу електронного аукціону

Банківські метали
315
Щоденне фіксування цін на срібло з п’ятниці буде переведено на нову основу: систему переговорів декількох великих трейдерів замінить електронний аукціон, робота якого буде більш прозорою і дозволить регуляторам ретельніше відслідковувати процеси визначення цін на сировинні товари.
Ринок срібла першим серед всіх ринків дорогоцінних металів відмовляється від традиційного фіксингу, що проіснував 117 років – з часів британської королеви Вікторії. Однак до кінця поточного року реформи торкнуться також визначення цін на золото, платину і паладій.
На думку найбільшого виробника срібла в США Coeur Mining Inc., відхід від застарілих форм встановлення цін підвищить довіру до індикативних показників.
За неофіційною інформацією, скасування срібного фіксингу стало результатом надмірної уваги до цього процесу з боку регуляторів Великобританії, Німеччини та США.
“Зараз, якщо процес не є до кінця прозорим, все турбуються, що на якомусь етапі будуть судові розгляди, якщо комусь щось не сподобається”, – коментує трейдер Baird & Co. Стів Гарвуд, що бере участь в фіксингу дорогоцінних металів останні 30 років.
В судах США зараз розглядаються 27 позовів у зв’язку з іншим еталонним показником – золотим фіксингом.
Долю срібного фіксингу визначила відмова Deutsche Bank від участі в його розрахунках в рамках скорочення присутності в сировинному секторі.
В середині травня 2014 р. компанія London Silver Market Fixing – оператор срібного фіксингу в Лондоні – повідомила, що з 14 серпня припинить розрахунки цього показника.
Асоціація учасників золотого ринку (London Bullion Market Association, LMBA) передала повноваження операторів срібного фіксингу CME Group і Thomson Reuters. Оператор американських товарно-сировинних і ф’ючерсних бірж CME Group надасть технічну платформу і методологію розрахунку ціни, а Thomson Reuters буде займатися управлінням.
На організацію срібного фіксингу претендували також Bloomberg LP, британська компанія ETF Securities, біржовий оператор IntercontinentalExchange Group (ICE), аналітичне агентство Platts, а також Лондонська біржа металів спільно з Autilla.
Лондонський фіксинг багато років був індикатором і базисом для ціноутворення на дорогоцінні метали по всьому світу. Показник використовувався при укладанні угод, складанні договорів, в тому числі російськими надрокористувачами. Митниця використовувала його для оцінки митної вартості. ЦБ РФ орієнтується на лондонський фіксінг при розрахунку облікової ціни на дорогоцінні метали.
На даний момент альтернативи лондонському фіксингу на срібло у світі немає.
В четвер три банки-учасника фіксингу, які залишилися, востаннє встановили його на позначці $ 19,86 за тройську унцію срібла. З початку року метал подорожчав на 1,8%. У 1897 році, коли проводилися перші фіксинги в лондонському офісі фірми Sharps & Wilkins, унція коштувала 27 і 9/16 пенса на старі британські гроші.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас