Операторам відкриють доступ до кабельної каналізації "Укртелекому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Операторам відкриють доступ до кабельної каналізації "Укртелекому"

Фондовий ринок
982
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) з метою врегулювання взаємовідносин між ПАТ “Укртелеком” та іншими операторами щодо доступу до кабельної каналізації електрозв’язку (ККЕ) в Києві прийняла рішення, спрямоване на забезпечення організаційно-економічної взаємодії операторів зв’язку для безперешкодного надання телекомунікаційних послуг.
Як повідомила прес-служба НКРЗІ, згідно з прийнятим рішенням, “Укртелекому” запропоновано до 1 вересня цього року подати до НКРЗІ пропозиції щодо внесення відповідних змін до правил надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку.
“Разом з тим, враховуючи важливість питання доступу до ККЕ, як одного з найважливіших елементів телекомунікацій НКРЗІ зобов’язало “Укртелеком” забезпечити спільне використання учасниками ринку телекомунікацій ККЕ відповідно до вимог вищевказаних правил та порядку регулювання тарифів на надання в користування ККЕ операторам телекомунікацій. Про виконання даного пункту рішення оператор повинен надати підтвердження до 22 числа поточного місяця”, – зазначено в повідомленні комісії.
Як відзначає НКРЗІ запорукою стабільної роботи телекомунікаційних мереж і розвитку галузі є неухильне дотримання усіма учасниками ринку єдиних правил ведення діяльності та межоператорскої взаємодії. Це є основною передумовою створення та підтримки цивілізованого конкурентного середовища, що сприятиме подальшому розвитку ринку телекомунікаційних послуг.
Як повідомлялося, 5 серпня НКРЗІ розглянула результати позапланової перевірки ПАТ “Укртелеком”, проведеної з 9 по 18 липня за зверненнями операторів зв’язку, які входять в Інтернет асоціацію України.
Перевіркою було виявлено порушення з боку “Укртелекому” правил надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку. Зокрема, мова йшла про правомірність включення в технічні умови, які видає “Укртелеком”, додаткового пункту непередбаченого переліком основних робіт, виконуваних постачальником ККЕ.
У ньому йдеться про проведення з замовником або з залученням замовником підрядної організації обстеження траси прокладки кабелю з складанням актів обстеження оглядових пристроїв і каналів ККЕ, що, по суті, є порушенням вимог правил надання в користування кабельної каналізації електрозв’язку.
Згідно з відповідними акту перевірки та виданим приписом “Укртелеком” повинен усунути порушення законодавства про телекомунікації та привести свою діяльність відповідно до вимог чинних нормативно-правових актів до 20 серпня 2014 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас