Путін: вихід Росії з-під юрисдикції ЄСПЛ можливий, але питання на порядку денному не стоїть — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: вихід Росії з-під юрисдикції ЄСПЛ можливий, але питання на порядку денному не стоїть

Світ
635
Вихід Росії з-під юрисдикції Європейського суду з прав людини можливий, але поки це питання не стоїть на порядку денному. Про це заявив президент РФ Володимир Путін на зустрічі з членами фракцій Держдуми.
“В принципі, звичайно, це можливо, але поки ми з ними дискусії ведемо”, – заявив глава держави. “Якщо така практика буде зміцнюватися, напевно, це можливо, але поки це питання на порядку денному у нас не стоїть”, – сказав Путін, відповідаючи на пропозицію Олени Мізуліної, яка запитала президента, чи не варто Росії вийти з-під юрисдикції ЄСПЛ.
Путін згоден з думкою депутата, що Європейський суд з прав людини приймає рішення, багато з яких політизовані і далекі від того, “для чого суд створювався”. “Він не регулює правові відносини, не захищає права, а просто виконує якусь політичну функцію”, – зазначив Путін.
“Один з яскравих прикладів – коли Росії пред’явили якийсь штраф по Придністров’ю. Ми до цього не мали ніякого відношення – там людину в тюрмі тримали в Придністров’ї, а Росії присудили за це якийсь штраф. Повна маячня, абсолютно не правове рішення, але це мало місце”, – сказав президент.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас