Пенсії і зарплати в Криму з 2015 року будуть повністю відповідати законам РФ - обіцянка Путіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пенсії і зарплати в Криму з 2015 року будуть повністю відповідати законам РФ - обіцянка Путіна

Світ
2615
Перехідний період, протягом якого розмір пенсій і зарплат у Криму буде доведений до загальноросійських показників, завершиться до 2015 року.
Про це заявив президент РФ Володимир Путін на зустрічі з членами думських фракцій.
Глава держави зазначив, що пенсії в Криму вже виросли майже в два рази, впритул наблизившись до середньоросійського показника. “З 1 січня 2015 року виплата пенсій та зарплат бюджетників буде здійснюватися в повній відповідності з законодавством РФ”, – сказав Путін.
При цьому він зазначив, що зараз особливої важливості набувають завдання довгострокового соціально-економічного розвитку Криму і Севастополя. Президент нагадав, що уряд РФ підготував відповідну федеральну цільову програму.
Як розвиватимуть Крим і Севастополь
11 серпня уряд РФ затвердив Федеральну цільову програму “Соціально-економічний розвиток Республіки Крим та міста Севастополя до 2020 року”. Її реалізація дозволить довести рівень життя населення і розвитку економіки в Криму до середньоросійського.
Обсяг фінансування програми становить 681 млрд 221 млн 180 тис. руб., з них 658 млрд 135 млн 880 тис. руб. буде виділено з федерального бюджету, кошти позабюджетних джерел складуть 23 млрд 85 млн 300 тис. руб.
Планується, що програма дозволить усунути обмеження транспортної та інженерної інфраструктури, підвищити якість енергопостачання регіону, сприятиме розвитку соціальної сфери і забезпечуватиме міжнаціональну згоду. В результаті будуть усунені диспропорції у регіональному розвитку, рівень життя населення та розвитку економіки Кримського федерального округу буде доведений до середньоросійського. Сформується мережа автомобільних доріг, портів. Буде забезпечено транспортне сполучення з материковою частиною Росії.
Планується ефективне використання туристично-рекреаційного потенціалу Криму.
Як змінювалися пенсії і зарплати в Криму після приєднання до Росії
У квітні бюджетна сфера Республіки Крим та Севастополя почала перехід на російську систему оплати праці. З 1 квітня відбувається поетапне підвищення зарплат – введена щомісячна надбавка в 25% до заробітної плати, в червні вона була підвищена до 35%, а з липня і далі становить 50%. Всі діючі щомісячні надбавки і доплати зберігаються. За даними Кримстата, середньомісячна номінальна зарплата в Криму в червні склала 13 858 руб.
За останніми даними, в Криму 677 тис. пенсіонерів, в тому числі 117 тис живуть в Севастополі.
Як заявила раніше віце-прем’єр РФ Ольга Голодець, в березні 2014 р. пенсія кримчан становила в середньому 5504 руб., а після виконання доручень щодо підвищення виплат середній розмір цивільних пенсій в Криму становить 10 620 руб., в Севастополі – 11 829 руб.
За словами першого заступника голови комітету Держдуми з праці, соціальної політики і справ ветеранів Галини Карелової, з 1 січня 2015 року система пенсійного та соціального забезпечення півострова запрацює в повному обсязі. Пільги, що існували до вступу Криму до складу РФ зберігаються, при цьому на жителів півострова будуть поширюватися пільги, що діють на території РФ.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас