Греція не може вибратися з рецесії - падіння ВВП триває 24-й квартал поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція не може вибратися з рецесії - падіння ВВП триває 24-й квартал поспіль

Світ
378
Економіка Греції в II кварталі скоротилася на 0,2% порівняно з тим же періодом минулого року, свідчать дані грецького статистичного управління.
Падіння ВВП триває 24-й квартал поспіль, але істотно сповільнилося з січня-березня і виявилося менш вираженим, ніж очікували експерти, повідомляє агентство Bloomberg.
Згідно з переглянутими даними падіння ВВП за I квартал було переглянуте з 0,9% до 1,1%. У квітні-червні передбачалося падіння на 0,5%.
За прогнозами влади ЄС, економіка Греції повинна була відновити своє зростання вперше з 2008 р. Проте грецькі чиновники визнають, що негативний ефект від української кризи та відповідних заходів Росії може поставити хрест на цих прогнозах.
Згідно з офіційними прогнозами Європейської комісії очікувалося, що за підсумками 2014 р. ВВП Греції зросте на 0,6%. У випадку, якби цей прогноз виправдався, для грецької економіки це означало б вихід із затяжної рецесії, яка тягнеться з III кварталу 2008 р.
Проте ці надії, швидше за все, не виправдаються. У Греції відзначають, що українська криза завдала серйозного збитку туризму і сільському господарству країни. При цьому під питанням енергобезпека країни на тлі заяв України про можливу зупинку транзиту газу.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас