Чому харків'яни міняють своє житло на нерухомість в анексованому Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому харків'яни міняють своє житло на нерухомість в анексованому Криму

Казна та Політика
2544
Дошки оголошень зарясніли пропозиціями змінити харківські «квадрати» на нерухомість в Криму. Причому заради переїзду на півострів власники готові проміняти «троячки» на «одинички», і навіть приплатити. «Сегодня» з’ясувала, чому харків’яни мріють покинути материк заради тісних апартаментів на півострові.
Харків’янка Ольга виставила на обмін дві суміжні однокімнатні квартири в селищі Жуковського, оцінивши нерухомість в $ 69 тис. «У нас вся сім’я – громадяни Росії, і в Україні нам стало складно спілкуватися з людьми. Тому хочемо виїхати до Криму», – каже Ольга.
Аналогічна ситуація склалася і в Олексія, який народився в Санкт-Петербурзі, а проживши довгий час в Харкові, вирішив прописатися в Ялті чи Севастополі. Щоб переїхати на півострів, чоловік готовий розлучитися з 3-кімнатної квартирою по вул. 23 Серпня, яку оцінив в $ 60 тис. «Я ніколи не був прив’язаний до якогось місця проживання, і ось зараз хочеться переїхати до Криму, тому готовий поміняти свою «троячку» навіть на однокімнатну», – каже Олексій.
Водночас чимало кримчан хочуть обзавестися нерухомістю в першій столиці. Приміром, продавець, який представився Олексієм, хоче продати будинок на Керченському півострові. «Житло знаходиться в 34 км від моря, раніше здавали його татарам, але вони з’їхали, – каже власник кримських апартаментів. – Поки Крим був українським, оцінював будинок в $ 10 тис., а тепер, у зв’язку з різким зростанням цін на нерухомість на півострові, – прошу вже $ 25 тис. А в Харкові хочу взяти квартиру в районі Нових будинків».
Однак ріелтори радять не поспішати з переїздом на півострів: мовляв, зараз не час укладати угоди з нерухомістю, оскільки потім подібний договір можуть визнати недійсним і оскаржити в судовому порядку. В результаті покупець втратить не тільки гроші, але і бажані «квадрати».
«Всі угоди по кримській нерухомості зараз можна здійснювати тільки на території материкової України, проте ці угоди не визнає Росія, – розповідає глава експертної ради української гільдії ріелторів Сергій Шкільов. – Ціни там дійсно підскочили, оскільки кримчани вважають, що багаті росіяни захочуть викупити нерухомість біля моря».
Що стосується великої кількості оголошень про обмін, фахівці вважають, що подібним чином автори, швидше за все, просто привертають покупців або продавців для яких-небудь інших угод.
Максим Іванов
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас