Деякі депутати Київради хочуть, щоб їм платили зарплату $ 3-5 тис. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деякі депутати Київради хочуть, щоб їм платили зарплату $ 3-5 тис.

Казна та Політика
2437
Депутат-ударівець Юрій Лещенко звернувся до мера Кличко з проханням ініціювати отримання депутатами Київради зарплат: зараз, як відомо, депутати працюють на громадських засадах і зарплату не отримують.
Лещенко впевнений, що це дозволить припинити «хабарництво». «Робота депутата Київради, яка не оплачується, вимагає значних зусиль, безперервного контакту з виборцями, вирішення проблем громадян. Дані обставини підштовхують депутатів на отримання хабара для вирішення своїх побутових проблем, а це – протизаконно. Тому як депутат Київради я звернувся до мера з проханням ініціювати питання про можливість роботи депутатів Київради на платній основі з отриманням зарплати», – говорить Лещенко. На його думку, зарплата депутата Київради може становити середню по столиці – 5400 грн.
У такого «нововведення» є і прихильники, і противники. Приміром, екс-депутат Київради від УДАРу Олексій Давиденко каже, що свого часу і сам такий варіант пропонував. «Я вважаю, що депутат місцевої ради повинен отримувати зарплату топ-менеджера будь-якої великої корпорації – $ 3-5 тис./місяць. При такій зарплаті можна змусити депутатів працювати щодня, і питати з них по повній. А так – це просто громадська робота без зобов’язань», – вважає Давиденко.
А ось колеги Лещенко по фракції не радо сприйняли його ідею. «Вимагати зараз гроші – аморально і некоректно, з огляду на ситуацію в країні. Можу сказати одне – це позиція депутата, а не фракції», – вважає співголова фракції УДАР-Солідарність Ігор Кононенко. «За законом депутати місцевих рад, в тому числі і Київради, зарплати не отримують. За його (Лещенка) логікою, народ повинен ще утримувати тисячі депутатів по всій країні? Це неправильно», – каже секретар Київради Олексій Рєзніков.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас