Вертольоти з з бойового складу ЗС України зникали містичним чином, - військовий експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вертольоти з з бойового складу ЗС України зникали містичним чином, - військовий експерт

Казна та Політика
2489
Говорячи про необхідність терміново повернути українські вертольоти з місій ООН, розірвавши контракти з Об’єднаними Націями, варто спочатку відповісти на запитання, скільки на сьогодні в українській армії взагалі вертольотів, і куди поділися вертольоти з бойового складу ЗС України на протязі 2005-2013 рр.
Про це заявив експерт Центру військово-політичних досліджень Віктор Логвінець, коментуючи заяву народного депутата Анатолія Гриценка про те, що в Конго та Ліберії знаходяться і виконують больові завдання 10 транспортних і 7 бойових вертольотів українських Збройних сил, які необхідно терміново повернути в Україну для застосування в АТО.
“Навіть якщо не брати до уваги вертольоти, які числяться на зберіганні, оскільки незрозумілий їх технічний стан, то все одно: на 2013 рік у бойовому складі наших Сухопутних військ значилося 72 вертольота (плюс 8 у складі ВМС, які можна не враховувати, оскільки тут йдеться про протичовнові машини). Де ці 72 вертольота? Невже їх не вистачає для задоволення потреб сил АТО?”, – задається питанням експерт.
За його словами, за офіційними даними Міноборони, ще в 2005 році українська армія мала в наявності 182 вертольота, з них в бойовому складі – 120 (плюс все ті ж 8 протичовнових в складі ВМС).
“Потім ці машини стали містичним чином зникати. Уже в 2006 році їх залишилося 104, а в 2007 році – 74. До речі, якраз під час перебування міністром оборони Анатолія Гриценка, який зараз піднімає це питання. Варто розібратися, куди ж поділися ці вертольоти”, – вважає експерт.
За його словами, сьогодні, коли Україна зіткнулася з необхідністю бойового застосування своєї армії, в МО спливає безліч дивних процесів і явищ, що мали місце в минулі роки. “Не розібравшись в їх таємниці і не давши їм оцінку, ми залишаємо можливість повторювати і в майбутньому ці трагічні помилки”, – упевнений він.
Як повідомлялося раніше, військові вертольоти, орендовані компанією “Українські вертольоти” у держави, досі не повернуті армії.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас