На модернізацію Бортницької станції аерації виділять 109 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На модернізацію Бортницької станції аерації виділять 109 млн гривень

Казна та Політика
214
Уряд України виділяє 109 млн грн на проектні та підготовчі роботи для модернізації Бортницької станції аерації (БСА).
Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник на брифінгу в Києві у вівторок.
“З Державного фонду охорони навколишнього природного середовища виділено 109 млн грн на Бортницьку станцію аерації для підготовки проекторної документації, оскільки японська сторона виділяє нам великий кредит на дуже вигідних умовах. Від нас необхідно провести підготовчі роботи”, – сказав він.
Як повідомлялося раніше з посиланням на координатора проекту реконструкції БСА Катерину Карпенко, в травні ПАТ “Київводоканал” підписало рамковий меморандум з японським агентством “Джайка” про те, що агентство “вивчає можливість надання кредитних коштів”. Між тим для укладення кредитної угоди Україна повинна виконати ряд узятих на себе зобов’язань.
За словами Карпенка, в кінці літа очікується надходження не першого траншу від Японії, а виділених Кабміном 109 млн грн, з яких 5 млн грн – на коригування європейського проекту під японську технологію, решта 104 млн грн – на підготовку майданчика до будівництва.
“Це гроші Державного фонду охорони навколишнього природного середовища. Але поки постанови про виділення цих грошей немає. Японські гроші надійдуть тільки після укладення кредитної угоди”, – зазначила вона.
За словами Карпенка обов’язковою умовою договору про виділення кредитних коштів є контроль японським представником використання коштів протягом всього часу будівництва.
“Я вам більше скажу, генпідрядник буде тільки з японської сторони і 30% обладнання – японське. Це передбачено договором”, – сказала вона.
За її словами, на реалізацію проекту передбачено 7,5 років. Перша черга – 4,5 роки і три роки – друга.
В даний час Мінекономіки вже дало оцінку окупності, очікується підтвердження оцінки економічної ефективності від Мінрегіонбуду.
Кабінет міністрів України затвердив проектну документацію з реконструкції БСА в Києві вартістю 10,47 млрд грн 23 квітня 2014 р.
Раніше, 17 квітня, уряд Японії прийняв рішення надати Україні в рамках фінансової допомоги кредит в розмірі до 150 млрд японських ієн, або близько $ 1,5 млрд на реалізацію низки програм, в т. ч. 112 млрд японських ієн, або близько $ 1,1 млрд, – на модернізацію БСА в Києві в рамках програми Офіційної допомоги розвитку.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас