Банківська галузь США в II кварталі отримала другий за величиною прибуток за 23 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківська галузь США в II кварталі отримала другий за величиною прибуток за 23 роки

Фондовий ринок
201
Банки США цього року нарощують обсяг кредитування фізичних і юридичних осіб найшвидшими темпами після фінансової кризи, що допомогло їм довести прибуток у квітні-червні майже до рекордного рівня за 23 роки, пише The Wall Street Journal.
За даними дослідницької фірми SNL Financial, чистий прибуток банківського сектора США в II кварталі склав $40,24 млрд, що є другим результатом як мінімум за 23 роки. Історичний рекорд, встановлений в січні-березні 2013 року, був ненабагато вищим – $40,36 млрд.
При цьому сукупні обсяги виданих кредитів у квітні-червні перевищили $8 трлн вперше за весь час збору даних SNL Financial – з 1991 року.
Завдяки відновленню економіки банки останнім часом скоротили відрахування на покриття безнадійної заборгованості, що також позитивно відбивається на фінансових результатах.
Обсяги комерційного кредитування збільшилися в II кварталі на 12,6% у перерахунку на річні темпи. Зростання споживчого кредитування посилилося до 6% в річному вираженні з 3% роком раніше.
Картина в американській економіці в цілому також цілком сприятлива: згідно із заявами Білого дому, ринок праці США на 80% повернувся до докризового рівня.
Однак поки звітність банків не дуже вражає інвесторів, які, як і раніше, стурбовані труднощами, що стоять перед галуззю. Зокрема, їх непокоять зростання витрат у зв’язку зі зміною регулювання і дуже низькі процентні ставки, різке сповільнення зростання іпотечного кредитування і скорочення доходів від торгівлі цінними паперами.
На цьому тлі банківський фондовий індекс KBW Bank, що відстежує акції 24 кредитних установ США, знизився з початку року на 0,9% проти підйому S&P 500 на 4,8%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас