Консорціум західних інвесторів і "Росгострах" підписали угоду про намір придбання 100% СК "Провідна" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Консорціум західних інвесторів і "Росгострах" підписали угоду про намір придбання 100% СК "Провідна"

Фондовий ринок
487
Консорціум західноєвропейських інвесторів, що складається з приватного інвестиційного фонду в Люксембурзі і ряду приватних інвесторів, і Страхова компанія “Росгосстрах” (РФ) 11 серпня підписали угоду про намір придбання 100% акцій Страхова компанія “Провідна” (Київ), повідомив журналістам в понеділок новопризначений глава наглядової ради українського страховика Віллем Якоб Вестерлакен.
За його словами, однією з головних умов угоди є випуск додаткової емісії акцій, точний розмір якої ще не уточнений, рішення про яку буде прийнято 5 вересня поточного року. Засоби емісії будуть спрямовані на докапіталізацію компанії. Проведення операції планується в кілька етапів, а її завершення – на четвертий квартал поточного року.
При цьому В.Я.Вестерлакен зазначив, що після прийняття рішення про допемісію і повне ознайомлення з фінансовим станом компанії буде визначена ціна продажу, розмір пакету, який відповідає даній сумі, а також повний склад нових власників.
За його словами планується, що СК “Провідна” у новому форматі розпочне роботу з початку 2015 року та до кінця року стане лідером на страховому ринку України.
“До кінця 2015 року на першому місці”, – зазначив він, додавши, що компанія збереже свою назву, зміниться тільки її логотип.
“Україна переживає складний період, але ми бачимо її перспективи. Нам дуже пощастило, що з’явилася така можливість. Тепер нам треба пройти всі процедури, щоб з нового року розпочати діяльність в повному обсязі”, – сказав В.Я.Вестерлакен.
Він також повідомив, що призначення його главою наглядової ради також є однією з основних умов угоди. А також те, що він має намір розвивати компанію на підставі свого досвіду в страховій галузі, зокрема, роботи на українському ринку в СК “Фортіс Страхування Життя Україна”.
За словами новопризначеного глави НС, в СК “Провідна” буде проведена оптимізація ряду процесів, але в цілому спрямованість компанії мінятися не буде. Робота компанії буде грунтуватися на трьох основних принципах: страхових продуктах і агентських продажах, які в поточному році залишаться без змін, і роботі з клієнтами, головним в якій будуть оперативні виплати, що дозволить значно розширити коло споживачів страхових послуг компанії.
Говорячи про кадрову політику в компанії, В.Я.Вестерлакен повідомив, що найближчим часом зміни не торкнуться глави правління СК “Провідна” та іншого керівництва компанії. З кожним співробітником буде проведено співбесіду, пріоритет буде віддаватися професіоналізму.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас