ЄС оголосив про термінові заходи підтримки виробників персиків і нектаринів - їх частково викуплять і роздадуть малозабезпеченим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС оголосив про термінові заходи підтримки виробників персиків і нектаринів - їх частково викуплять і роздадуть малозабезпеченим

Аграрний ринок
1062
Європейська комісія в понеділок оголосила про заходи підтримки європейських виробників персиків і нектаринів, постраждалих в цьому році через несприятливі погодні умови і введену РФ заборону на імпорт сільгосппродукції.
Як говориться в повідомленні Єврокомісії, зокрема, частка фруктів, які можуть бути викуплені з частковим фінансуванням за рахунок коштів ЄС і надалі безоплатно розподілені серед незаможних верств населення, буде збільшена з 5% до 10%.
“Після недавнього зниження цін на ринках персиків і нектаринів виникла необхідність в екстрених заходах з підтримки ринку, і я маю намір негайно вжити такі дії”, – наводяться в повідомленні слова єврокомісара з питань сільського господарства Дачан Чолош.
“Ми уважно відстежуємо ситуацію на ринках, і в разі потреби я, не вагаючись, введу аналогічні заходи підтримки інших секторів, що залежать від експорту в Росію”, – зазначив він.
Рішення буде офіційно затверджено в найближчі тижні, однак воно буде мати зворотну силу з 11 серпня, підкреслюється в документі.
Щорічно в ЄС виробляється 2,4-2,5 млн тонн персиків і від 1,1 млн до 1,2 млн тонн нектаринів. Основними країнами-виробниками є Іспанія, Італія, Греція та Франція.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас