Кабмін створив Держслужбу у справах учасників АТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін створив Держслужбу у справах учасників АТО

Казна та Політика
218
Кабінет міністрів створив Державну службу у справах ветеранів і інвалідів, учасників антитерористичної операції, повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
“За нашими підрахунками близько 50 тис. наших хлопців на сьогоднішній день є учасниками АТО. У зв’язку з цим на сьогоднішньому засіданні уряд створив Державну службу у справах ветеранів і інвалідів, учасників антитерористичної операції”, – сказав він журналістам в понеділок після відвідин військового шпиталю в Києві.
У той же час прем’єр повідомив, що спочатку в уряду була ідея створити окреме міністерство, яке б займалося цими питаннями, але в парламенті ця ініціатива підтримки не знайшла.
Яценюк заявив, що новостворена служба буде займатися соціальним забезпеченням усіх учасників АТО, в тому числі їх реєстрацією, працевлаштуванням, медичною та психологічною реабілітацією, забезпеченням житлом тих родин, які залишилися без годувальника.
Глава уряду також повідомив, що буде оголошений публічний конкурс на посаду глави служби, додавши, що у Кабміну є кілька кандидатур.
Крім того, він повідомив, що на сьогоднішньому засіданні Кабміну було прийнято рішення про виділення коштів на покупку квартир родинам, які втратили годувальника в ході АТО, а також для закупівлі протезів.
Як повідомлялося раніше, 9 серпня Яценюк підписав доручення, згідно з яким Кабмін повинен створити відомство, яке займатиметься соціальним захистом та реабілітацією учасників АТО.
Згідно з дорученням, керівники відповідних міністерств і відомств мають “проаналізувати міжнародний досвід з організації реабілітації та соціального захисту учасників бойових дій”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас