ВВП Японії різко знизився в II кварталі услід за підвищенням податку на споживання - прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВВП Японії різко знизився в II кварталі услід за підвищенням податку на споживання - прогноз

Технології&Авто
182
ВВП Японії різко знизився в другому кварталі 2014 р. услід за підвищенням податку на споживання в країні, прогнозують експерти, опитані газетою The Wall Street Journal.
Згідно із середнім прогнозом аналітиків, японська економіка в квітні-червні скоротилася на 7,1% в річному вираженні.
Останні статдані вказують на скорочення споживчих витрат в країні і падіння корпоративних інвестицій після підвищення податку на споживання до 8% з 5% в квітні цього року.
Офіційні дані про ВВП Японії за минулий квартал будуть опубліковані в середу.
Експерти намагаються оцінити, чи стане підвищення податку на споживання тимчасовою перешкодою на шляху до поставленої урядом Сіндзо Абе мети збільшення економічного зростання Японії або спричинить довгостроковий спад, пише WSJ.
На думку представників уряду і Центробанку, а також багатьох приватних економістів, різке падіння японського ВВП у другому кварталі очікуване, враховуючи, що в попередньому кварталі було зафіксовано зростання на 6,7% в річному вираженні на тлі активізації споживачами покупок напередодні підвищення податку.
Відповідно до планів прем’єр-міністра Японії С.Абе, податок на споживання буде підвищений до 10% з жовтня 2015 року. Однак це відбудеться лише за умови сприятливих економічних умов у країні.
Ключовими даними для прийняття рішення про те, наскільки сильною є японська економіка, стануть показники ВВП за третій квартал 2014 року, заявив С.Абе.
“У найближчій перспективі інвестори будуть фокусуватися на тому, чи повернулися споживчі витрати до підвищуючого тренду в третьому кварталі цього року”, – заявив член ради директорів японського ЦБ Кодзі Ісіда.
Банк Японії минулого тижня визнав, що динаміка експорту, що був у минулому двигуном зростання японської економіки, залишається слабкою, незважаючи на різке зниження курсу ієни на тлі млявого закордонного попиту.
Інфляція в Японії залишається трохи вище рівня в 1% і як і раніше далека від цільового показника ЦБ, що становить 2%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас