В Україні хочуть створити "поліцію місцевого самоврядування" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть створити "поліцію місцевого самоврядування"

Казна та Політика
738
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства виступає за створення поліції місцевого самоврядування.
Про це йдеться в повідомленні міністерства.
Проект закону про поліцію місцевого самоврядування обговорили в Мінрегіонбуді за участю представників програми Ради Європи “Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні”, ОБСЄ, депутата Сейму Республіки Польща Марчіна Сьевенчіцкі, представників Міністерства внутрішніх справ, Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування “Асоціація міст України”, аналітично-дослідницького центру “Інститут міста” та громадської ініціативи “Реанімаційний пакет реформ”.
“Цей документ поки знаходиться на стадії підготовки”, – йдеться в повідомленні.
Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода відзначив, що проект документа повинен бути спрямований на створення законодавчих передумов для вдосконалення державного управління у сфері охорони правопорядку.
Проектом визначається, що поліція місцевого самоврядування створюється: міською (міста обласного значення); районною радою; місцевими радами кількох сусідніх територіальних громад (міських, селищних) або районних рад у межах однієї області.
Така поліція, як пропонують розробники, повинна здійснювати свою діяльність виключно в межах території юрисдикції ради (рад), яка прийняла рішення про її створення.
Структуру і чисельність таких органів системи місцевого самоврядування затверджує відповідна рада з урахуванням нормативів, визначених Кабінетом Міністрів.
Майбутня поліція місцевого самоврядування не входитиме в структуру територіальних органів МВС та буде нести відповідальність, підзвітність і підконтрольність перед територіальною громадою, радою, яка прийняла рішення про її створення.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас