Розвинені країни платять "демографічний податок": населення працездатного віку скорочується — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Розвинені країни платять "демографічний податок": населення працездатного віку скорочується

Світ
851
До 2020 року кількість країн, що “старіють”, збільшиться до 13, а до 2030 року – до 34, випливає з доповіді Moody’s.
Зараз під таке визначення країн, у яких більш ніж у 20% населення вік становить 65 років і старше, потрапляють лише Німеччина, Італія та Японія.
Moody’s попереджає, що безпрецедентні темпи старіння населення матимуть серйозні економічні наслідки для більшості країн світу. “Демографічні дивіденди”, які стимулювали економічне зростання в минулому, обернуться “демографічним податком”, який в кінцевому рахунку сповільнить розвиток більшості країн світу.
Кількість людей працездатного віку зменшиться, темпи зростання заощаджень впадуть, прогнозує агентство. Старіння призведе до скорочення валового щорічного економічного зростання на 0,4 відсоткового пункту в 2014-19 роки і більшого – 0,9 відсоткового пункту – у 2020-25-ті.
Moody’s не вважає старіння проблемою лише високорозвинених країн. В таких країнах, як Росія, Таїланд, Чилі або Китай стрімко погіршується демографія. Навіть відносно молоді країни, такі як Бразилія і Туреччина, старіють. Ринки, що розвиваються, теж класифікуються як “старіючі”, більше того, темпи старіння населення у деяких з цих країн швидші, ніж у розвинених країнах.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас