Росіяни залишилися без яловичини, свинини, овочів і фруктів, птиці, риби, сирів, молочки - з Австралії, Канади, ЄС, США та Норвегії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіяни залишилися без яловичини, свинини, овочів і фруктів, птиці, риби, сирів, молочки - з Австралії, Канади, ЄС, США та Норвегії

Аграрний ринок
1761
Уряд РФ ввів повну заборону на поставки яловичини, свинини, м’яса птиці, риби, сирів, молока та плодоовочевої продукції з Австралії, Канади, ЄС, США та Норвегії строком на один рік. Про це прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв повідомив сьогодні на засіданні кабміну.
“Росія вводить повну заборону на поставки яловичини, свинини, плодоовочевої продукції, тобто, овочів і фруктів, м’яса птиці, риби, сирів, молока і молочних продуктів з країн Євросоюзу, Сполучених Штатів Америки, Австралії, Канади та Королівства Норвегія”, – заявив він.
При цьому санкції, що вводяться РФ у відповідь на дії Заходу, не стосуватимуться дитячого харчування і товарів, які люди самі купуватимуть за кордоном, підкреслив Медведєв.
“Хотів би спеціально відзначити, що всі ці заходи не стосуються дитячого харчування та, природно, не поширюються на товари, які люди самі купують за кордоном у цих країнах /проти яких введені санкції/”, – заявив він.
Глава уряду додав, “що обмеження вводяться від сьогодні строком на один рік, але якщо наші партнери продемонструють конструктивний підхід з питань співробітництва – уряд РФ готовий переглянути термін дії цих заходів”.
Медведєв звернув особливу увагу, що Росія довгий час не відповідала на введені відносно неї санкції. “Ми до останнього сподівалися, що наші зарубіжні колеги зрозуміють, що санкції – це тупиковий шлях, вони нікому не потрібні. Але вони не зрозуміли”, – констатував він.
За словами прем’єра, ця ситуація змусила Росію піти на відповідні заходи: напередодні президент РФ Володимир Путін підписав указ про застосування окремих економічних заходів для забезпечення безпеки країни. “Фактично, мова йде про введення ембарго на імпорт цілих категорій продукції з тих країн, які ввели економічні санкції щодо російських організацій і громадян”, – пояснив Медведєв. Він додав, що вже підписав постанову на виконання цього документа.
За даними Мінсільгоспу РФ, до країни ввезено продовольчих товарів і сільськогосподарської сировини на $43,1 млрд або на 6,0% більше, ніж у 2012 р. Експорт продовольчих товарів та сільськогосподарської сировини в 2013 р. становив $16,2 млрд.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас