Україна може законодавчо закріпити обов'язкову частку закупівлі газу в Європі - Нафтогаз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може законодавчо закріпити обов'язкову частку закупівлі газу в Європі - Нафтогаз

Енергетика
446
Україна розглядає можливість закріпити на законодавчому рівні обов’язкову закупівлю газотрейдерами природного газу з Європи, повідомив голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв.
“Ми зараз збираємося внести зміни до закону про торгівлю газом, які зобов’яжуть “Нафтогаз” і будь-якого іншого трейдера на українському ринку купувати частину газу в Європі. Ми зробимо це обов’язковим”, – сказав він в опублікованому в четвер інтерв’ю російському виданню “Ведомости”.
“Тобто, якщо прийде “Газпром” і запропонує дешевше, нам все одно за законом якийсь відсоток доведеться купувати в Європі, хай і дорожче”, – додав А.Коболєв.
Як повідомлялося, Україна з листопада 2012 року почала імпорт природного газу через територію Польщі. З квітня 2013 року розпочалися постачання природного газу з Угорщини. З вересня-2014 очікується початок імпорту з Словаччини.
З січня 2014 року поставки з боку Європи були припинені після досягнення домовленостей між “Нафтогазом України” і “Газпромом” про ціну на російський газ $268,5 за 1 тис. куб. м, але з квітня цього року ці домовленості не були продовжені.
З 15 квітня 2014 року Україна відновила реверс природного газу з боку Європи. У квітні-липні-2014 з Польщі та Угорщини було імпортовано понад 0,8 млрд куб. м газу, у тому числі в липні – близько 220 млн куб. м, червні – близько 330 млн куб. м, травні – близько 200 млн куб. м.
Україна в 2013 році імпортувала з Європи 2,132 млрд куб. м природного газу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас