У Женеві відбудуться переговори США та Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Женеві відбудуться переговори США та Ірану

Світ
493
Американсько-іранські переговори з іранської ядерної проблеми відбудуться в четвер у Женеві.
Офіційний представник держдепартаменту в США Марі Харф повідомила в Твіттері, що делегацію США очолить перший заступник голови зовнішньополітичного відомства Вільям Бернс.
Оголошений склад американської делегації свідчить про значущість, яку у Вашингтоні надають майбутнім переговорам з Іраном. За даними держдепартаменту США, до Женеви вирушать: представник США у “шістці” міжнародних посередників заступник держсекретаря Уенді Шерман, радник віце-президента США з питань національної безпеки Джейкоб Салліван, високопоставлені співробітники Ради національної безпеки, що відповідають за Іран і питання нерозповсюдження Роб Меллі і Пол Ірвін, відповідно, а також урядовий експерт з ядерних проблем Джим Тімбі.
Переговори “шістки” (п’ять постійних членів СБ ООН і Німеччина) та Ірану мали завершитися 20 липня розробкою угоди про остаточне врегулювання іранської ядерної програми. Однак сторонам після шести раундів переговорів не вдалося узгодити документ через розбіжності з деяких ключових моментів, що зберігаються.
У підсумку Іран і “шістка” домовилися продовжити переговори до 24 листопада цього року.
Іран неодноразово заявляв, що саме завищені вимоги США стали причиною того, що сторонам поки що не вдалося подолати розбіжності на шляху досягнення всеосяжного врегулювання.
Експерт у зв’язку з цим зазначає, що двосторонні консультації США-Іран мають ключове значення для вироблення остаточної угоди, покликаної гарантувати виключно мирний характер іранської ядерної програми і зняти односторонні і міжнародні санкції щодо Тегерана.
На початку цього тижня заступник голови МЗС Ісламської Республіки Іран Аббас Арагчі не виключив, що повноформатні переговори “шістки” міжнародних посередників та Ірану можуть поновитися на полях сесії Генасамблеї ООН в Нью-Йорку, яка традиційно стартує в середині вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас