Malaysia Airlines виведе свої акції з фондових ринків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Malaysia Airlines виведе свої акції з фондових ринків

Фондовий ринок
285
Авіакомпанія Malaysia Airlines найближчим часом може вивести свої акції з основних фондових ринків. Це буде перший крок з відновлення рентабельності авіаперевізника. Про це пише малайзійська газета The New Straits Times.
За останні кілька тижнів інвестфонд уряду Малайзії Khazanah Nasional Bhd. (володіє 69,4 відсотка акцій Malaysia Airlines) провів декілька нарад, на яких обговорювалася подальша доля авіакомпанії, зокрема питання виведення її акцій з фондових ринків. Це відкриє шлях для подальшої приватизації і може врятувати авіакомпанію від банкрутства.
За підрахунками малайзійської консалтингової фірми Endau Analytics, які наводить РІА Новини, після двох авіакатастроф Malaysia Airlines втрачає від одного до двох мільйонів доларів щодня. Загальні збитки компанії за останні три роки становили близько 1,3 мільярда доларів. За даними аналітиків, власних резервів компанії вистачить приблизно на шість місяців.
17 липня стало відомо, що Malaysia Airlines готує план з реструктуризації. Він передбачає або банкрутство компанії, або її приватизацію.
Пасажирський літак Malaysia Airlines, на борту якого перебували 298 осіб, розбився під Донецьком 17 липня. В авіакатастрофі ніхто не вижив. 8 березня «Боїнг 777-200», що здійснював рейс з Куала-Лумпура до Пекіну з 227 пасажирами і 12 членами екіпажу на борту, пропав з екранів радарів. Літак не знайдений досі.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас