У Чорне море зайшов американський ракетний крейсер Vella Gulf - щоб сприяти відновленню "миру і стабільності" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Чорне море зайшов американський ракетний крейсер Vella Gulf - щоб сприяти відновленню "миру і стабільності"

Світ
2137
Американський ракетний крейсер “Vella Gulf” знову зайшов у Чорне море, щоб сприяти відновленню “миру і стабільності в регіоні”. Про це повідомили в ВМС США.
Раніше повідомлялося, що крейсер має декілька ключових завдань у Чорному морі, зокрема, ведення дво- і багатосторонніх тренувальних місій та підтримка операцій НАТО.
Крейсер оснащений 26 крилатими ракетами “Томагавк” і ракетами-перехоплювачами “Standard Missile 3”, а також радіолокаційною станцією системи “Aegis”.
Військові кораблі нечорноморських держав за умовами конвенції Монтре можуть перебувати в Чорному морі не більше ніж 21 день.
Нагадаємо, в червні крейсер Vella Gulf покинув акваторію Чорного моря і попрямував на військово-морську базу в Норфолку (штат Вірджинія, США). Основна місія Vella Gulf полягала у взаємодії Сполучених Штатів з союзниками в НАТО та європейськими партнерами, а також у демонстрації зусиль США з розвитку взаємодії з ними, переслідуючи спільні цілі в регіоні.
30 травня крейсер США прибув до болгарського порту Варна в рамках місії зі збереження миру й стабільності в Чорноморському регіоні.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас