Перевіряючі органи здійснюють 61 тис. фінансових перевірок щорічно - Яценюк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перевіряючі органи здійснюють 61 тис. фінансових перевірок щорічно - Яценюк

Казна та Політика
933
Органи державної фіскальної служби, Міністерство внутрішніх справ і Служба безпеки України щорічно здійснюють 61 тис. фінансових перевірок підприємств. Про це під час засідання уряду повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
За словами Яценюка, потрібно якомога швидше прийняти рішення про створення служби фінансових розслідувань та ліквідувати органи державної влади, які здійснюють перевірки щодо сплати податків у підприємців.
“Зараз у нас здійснюють перевірку суб’єктів підприємницької діяльності на предмет правильності сплати податків: державна фіскальна служба – 2 департаменти – це департамент боротьби з відмиванням доходів та підрозділи податкової міліції”, – зазначив Яценюк.
Також він додав, що здійснює перевірку і Міністерство внутрішніх справ.
“Не менше 2 підрозділів: головне управління з боротьби з організованою злочинністю, а саме з економічними правопорушеннями та департамент державної служби боротьби з економічною злочинністю”, – повідомив Яценюк.
“Третій орган – Служба безпеки України, (а саме – ред.) Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки”, – зазначив прем’єр.
Крім того Яценюк підкреслив, що потрібно відібрати у цих органів функції контролю сплати податків, які їм невластиві.
“У середньому за рік тільки офіційно всі ці “три монстри” проводять перевірок у кількості 61 тис. штук. 61 тис. кримінальних проваджень відкривається протягом року”, – сказав Яценюк.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас