Економічний ефект роботи АМКУ в I півріччі перевищив 722 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічний ефект роботи АМКУ в I півріччі перевищив 722 млн грн

Казна та Політика
252
Економічний ефект роботи Антимонопольного комітету України (АМКУ) у січні-червні 2014 року склав понад 722,5 млн грн, що відповідає показникам 2012 року, повідомив в.о. голови відомства Микола Бараш на брифінгу в Києві.
“Ми працювали в дуже складних умовах, в неповному складі – з дев’яти членів комітету залишилося п’ять. Перший квартал 2014 року був провальним, фактично це показники за другий квартал”, – сказав він.
М.Бараш зазначив, що в першому півріччі у відомство надійшло 2941 тис. звернень громадян за фактами порушення економічної конкуренції; при цьому були прийняті рішення щодо 3177 тис. порушень законодавства стосовно захисту економічної конкуренції.
За словами в.о. голови АМКУ, пріоритетами в роботі комітету в першому півріччі були дослідження на ринках транспорту, авіаційних послуг, медичних препаратів, ринках стисненого та скрапленого газу, на тютюновому ринку. Традиційно лідирували в розгляді скарг житлово-комунальні підприємства, компанії паливно-енергетичного ринку і ринку адміністративних послуг.
Серед іншого, АМКУ виявив необґрунтоване підвищення ціни на ринку світлих нафтопродуктів, зокрема, на високооктановий бензин і дизельне пальне.
“Вважаємо, що ціни були сильно завищені. Це дуже спотворює наш ринок, чинить значний економічний тиск. Тут можна відкривати кримінальні справи”, – сказав в.о. голови антимонопольного відомства.
Крім того, АМКУ вивчає факти порушень при закупівлі пального та бронежилетів для Міноборни.
Завершено також збір доказів у справі про ціновий картель між 15 великими торговельними мережами і дослідницькою компанією. За попередніми даними, встановлено, що внаслідок цієї змови роздрібні ціни на продовольчі товари були завищені на 20-30%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас