Китай виключив продукцію Apple зі списку держзакупівель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай виключив продукцію Apple зі списку держзакупівель

Світ
264
Китайська влада виключила продукцію Apple Inc. – планшетні комп’ютери iPad і ноутбуки MacBook – зі списку товарів, що можуть закуповуватися за бюджетні гроші, з міркувань безпеки, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела в уряді КНР.
За даними джерел, десять продуктів Apple – в тому числі iPad, iPad Mini, MacBook Air і MacBook Pro – виключені з фінальної редакції списку держзакупівель, представленого в липні.
Ці пристрої входили до червневої версії списку, складеного Національною комісією з розвитку й реформ і міністерством фінансів, повідомили чиновники.
Раніше Китай виключив зі списку держзакупівель ще низку американських технологічних компаній на тлі зростання напруженості між Пекіном і Вашингтоном через звинувачення в хакерських атаках і кібершпіонажі. Китайське агентство із закупівель запропонувало відомствам відмовитися від придбання антивірусних програм Symantec Corp. і “Лабораторії Касперського”​​, а Microsoft Corp. не змогла брати участь в держзакупівлі енергозберігаючих комп’ютерів.
Представник Apple Крістін Уге від коментарів відмовилася. Мінфін КНР і комісія з розвитку і реформ не відповіли на відправлені Bloomberg запити про коментарі.
Смартфони до списку держзакупівель не включаються.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас