У Польщі відновили розслідування справи про падіння літака Качиньського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі відновили розслідування справи про падіння літака Качиньського

Світ
1239
У Польщі відновлять розслідування справи про підготовку польоту президентського літака Ту-154 М, який розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Таке рішення ухвалив районний суд Варшави, повідомляє газета Rzeczpospolita.
«Слід розглянути питання про те, чи не були зачеплені громадські або приватні інтереси тих, хто допустив порушення під час організації візитів», – наводить видання слова судді.
В березні 2013 року прокуратура вже порушувала справу за фактом можливого невиконання службових обов’язків чиновниками. Всі вони займалися підготовкою польотів урядових делегацій до Смоленська. Це співробітники канцелярії президента, прем’єр-міністра, зовнішньополітичного відомства, міністерства оборони, а також посольства Польщі в Москві. Однак у вересні 2013 року справу було закрито.
Літак польського президента, на борту якого перебували 96 осіб, включаючи самого главу держави, розбився 10 квітня 2010 року. Лайнер заходив на посадку аеродрому Північний в умовах сильного туману і обмеженої видимості. Всі пасажири і члени екіпажу загинули.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас