Південний потік в Болгарії заморожений - президент країни підтримав проект його будівництва "за європейськими правилами" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Південний потік в Болгарії заморожений - президент країни підтримав проект його будівництва "за європейськими правилами"

Енергетика
1113
Президент Болгарії Росен Плевнелієв підтримав проект будівництва Південного потоку за європейськими правилами. Про це він повідомив, говорячи про завдання, які постали перед технічним урядом країни на найближчі два місяці.
“Підтримую проект будівництва газопроводу за європейськими правилами. Однак до рішення Європейської комісії Південний потік в Болгарії буде заморожений”, – заявив глава держави.
Нагадаємо, 2 червня Брюссель запропонував Болгарії призупинити будівництво Південного потоку на її ділянці. Офіційна причина – невідповідність проекту Третьому енергетичному пакету. 8 червня прем’єр-міністр Болгарії Пламен Орешарський повідомив, що його країна зупиняє роботу над суперечливим проектом газопроводу Південний потік, який підтримує Росія.
9 червня Сербія заявила, що може бути змушена зупинити будівництво газопроводу Південний потік на своїй території після того, як Болгарія заявила, що зупиняє роботи на своєму сегменті. Водночас сербський прем’єр Александар Вучич заявив, що офіційного рішення з цього питання ще не приймали. При цьому 24 червня було прийнято остаточне інвестиційне рішення щодо будівництва газопроводу Південний потік на території Австрії. У Відні в рамках візиту президента РФ Володимира Путіна до Австрійської Республіки голова російського Газпрому Олексій Міллер і генеральний директор компанії OMV Герхард Ройсс підписали Угоду акціонерів спільної проектної компанії South Stream Austria GmbH.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас