МОЗ України підтримає заборону на ввезення майже 300 російських препаратів - міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МОЗ України підтримає заборону на ввезення майже 300 російських препаратів - міністр

Казна та Політика
780
Якщо ліки російського виробництва потраплять до переліку можливих економічних санкцій України проти РФ, то МОЗ зможе підтримати заборону на ввезення 286 препаратів із 306 зареєстрованих. Інші 20 не можуть не ввозити через відсутність в Україні інших аналогів цих засобів. Про це під час прес-конференції повідомив міністр охорони здоров’я Олег Мусій.
Він зазначив, що питання щодо того, чи підпадатимуть ліки під економічні санкції Україні, вирішуватиметься найближчим часом, і підкреслив, що “критичної ситуації з лікарськими засобами російського виробництва в Україні немає”.
Міністр розповів, що зараз в Україні зареєстровано 306 лікарських засобів російського виробництва, і лише 20 з них не мають інших аналогів у країні, тому поки замінити їх немає чим.
“Тому якщо будуть введені економічні торгові санкції проти РФ, то МОЗ підтримає такі санкції, крім, умовно кажучи, критичних цих 20 препаратів, які не виробляються (в Україні – ред.). Але ці 20 препаратів не є тими, які рятують життя, а є звичайними лікувальними препаратами”, – зазначив О.Мусій.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас