Рішення щодо компенсації "ЮКОСу" $50 млрд може призвести до репатріації російського капіталу - Morgan Stanley — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рішення щодо компенсації "ЮКОСу" $50 млрд може призвести до репатріації російського капіталу - Morgan Stanley

Світ
2509
Рішення арбітражного суду в Гаазі за позовом Group Menatep Limited (GML), що представляє інтереси нафтової компанії “ЮКОС”, щодо виплати Росією компенсації на користь позивача на суму $50 млрд може призвести до припливу капіталу до РФ, вважають аналітики Morgan Stanley.
“Росія, швидше за все, буде оскаржувати рішення Гаазького арбітражного суду, тому акціонери “ЮКОСа” можуть почати намагатися отримати компенсацію через державні активи РФ, що знаходяться за кордоном, у зв’язку з чим існує небезпека, що вони можуть бути заарештовані. У Росії є час на виплати до 15 січня 2015 року, після чого почнуть нараховуватися відсотки, тому ми очікуємо, що до цієї дати цілком можливий приплив капіталу в Росію за рахунок продажу активів за кордоном”, – йдеться в огляді.
Аналітики Morgan Stanley відзначають, що більша частина російських державних активів за кордоном перебуває під захистом Женевської конвенції. “Крім того, також поза небезпекою резерви Центробанку РФ, які розміщені на рахунках Федерального резервного банку Нью-Йорка та інших банків”, – додають експерти.
Таким чином, на їхню думку, акціонери “ЮКОСа” можуть спробувати отримувати відшкодування збитків через закордонні активи, що належать держкомпаніям РФ.
“Все це може стати тригером для активізації продажів держкомпаніями РФ зарубіжних активів. Як наслідок капітал буде або повертатися до Росії, або буде направлений до країн, які не приймають конвенції про визнання і виконання іноземних арбітражних рішень”, – йдеться в огляді.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас