Інвестори іпотечних паперів JPMorgan згодні на отримання $4,5 млрд компенсації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестори іпотечних паперів JPMorgan згодні на отримання $4,5 млрд компенсації

Фондовий ринок
211
Інвестори, які купували іпотечні цінні папери у банку JPMorgan Chase & Co. у докризові часи, звернулися до окружного суду Нью-Йорка з проханням затвердити розмір компенсації збитків від невірної оцінки їхньої реальної вартості на рівні $4,5 млрд.
Така сума була запропонована банком в листопаді минулого року, і строк, до якого сторони повинні дійти згоди, переносився декілька разів.
Група інвесторів, до якої входять банки US Bank NA і Bank of New York Mellon Corp., а також інвестфонди BlackRock Inc. і Pacific Investment Management (PIMCO), є власниками паперів на $24 млрд, або 32% від загальної кількості паперів, випущених фондами іпотечних кредитів, обслуговуваними JPMorgan.
Відзначається, що піклувальники 5 з 330 таких фондів не згодні з умовами угоди, що залишає ймовірність збільшення суми компенсації.
Раніше банк вже виплатив владі США $ 13 млрд в рамках позасудового врегулювання цивільних позовів, пов’язаних з випуском іпотечних облігацій в період до 2008 року.
Інвестбанк JPMorgan Chase заснований в 1799 році і є одним зі світових лідерів у сфері надання інвестиційних банківських послуг і довірчого управління. На сьогодні банк, активи якого оцінюються в $2 трлн, веде діяльність більш ніж у 60 країнах.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас