Індекс активності в сфері будівництва житла Великобританії зріс в липні до максимуму за 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекс активності в сфері будівництва житла Великобританії зріс в липні до максимуму за 10 років

Нерухомість
94
Індекс активності в сфері будівництва житлової нерухомості Великобританії зріс в липні до максимального рівня більш ніж за 10 років на тлі рекордно низької вартості кредитів для девелоперів, а також урядових стимулюючих заходів.
Індикатор, що розраховується дослідницькою організацією Markit Economics, підскочив минулого місяця до 68 пунктів – максимуму з 2003 року.
Індекс загальної активності в будівельному секторі незначно опустився в липні – до 62,4 пункту з 62,6 пункту в червні. Значення вище 50 пунктів вказує на зростання активності – показник залишається вище цього рівня 15 місяців поспіль.
Поліпшення будівельної активності в секторі житлової нерухомості зумовлене “сприятливими умовами в плані фінансування проектів, а також високим попитом на новобудови”, відзначають в Markit.
Опубліковані дані вказують на відновлення обсягів будівництва житла у Великобританії в третьому кварталі, що скоротилися в квітні-червні на 0,5%.
“Будівельні компанії демонструють вражаючі результати цього літа, – зазначає економіст Markit Тім Мур. – Сектор відчуває найпотужніший підйом з часів глобальної фінансової кризи”.
Британський уряд стимулює попит на житло, пропонуючи гарантії по іпотечних кредитах, що позитивно позначається на будівельній активності. Крім цього, влада виділяє безпроцентні кредити певним девелоперам на будівництво житла.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас