Італія призупинила участь в проекті зі створення спільної з РФ підводного човна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія призупинила участь в проекті зі створення спільної з РФ підводного човна

Світ
350
Російсько-італійський проект з розробки підводного човна малої водотоннажності S-1000 призупинено, повідомив заступник голови Військово-промислової комісії при уряді РФ Олег Бочкарьов.
“Проект з малих підводних човнів S-1000 зараз припинений. Італійці відмовилися рухатися далі в цій спільній роботі”, – сказав Бочкарьов на виставці інновацій Міноборони РФ, що відкрилася в понеділок у підмосковному Алабіне.
Він не виключив, що цей проект може бути в перспективі відновлений.
“Я думаю, що це якесь заморожування. Італійський бізнес хоче його продовжувати. Це замовлення, це гроші, це робочі місця. Але поки що політика превалює над бізнесом”, – зазначив Бочкарьов.
Заступник голови ВПК вважає, що мине час і стане ясно, хто переможе в Європі – бізнес або політики.
“Ми зі свого боку цю роботу продовжуємо”, – підкреслив Бочкарьов.
За його словами, ініціатором участі в цьому проекті була італійська сторона.
“Вони дуже хотіли й надалі брати участь у цих роботах. У нас була створена спільна робоча група. Там були підгрупи – з сухопутного озброєння, з військово-морського флоту та військово-повітряних сил. Робота велася дуже активно, оскільки в Італії на сьогодні відбувається дуже серйозне скорочення бюджетного фінансування закупівлі озброєнь і військової техніки. За цих умов Росія була багато в чому порятунком італійській оборонці”, – сказав Бочкарьов.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас