Росія повністю заблокувала в'їзд транспорту з українськими продуктами в Крим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія повністю заблокувала в'їзд транспорту з українськими продуктами в Крим

Аграрний ринок
2173
Представники Російської Федерації повністю заблокували в’їзд транспорту з продовольчими товарами до Криму.
Як повідомили в прес-службі Управління Міндоходів в Херсонській області, формальна причина затримки – невідповідність санітарним нормам РФ.
Російська сторона перешкоджає ввезенню на територію півострова кукурудзи, кукурудзяної крупи, сої, соєвого борошна, насіння соняшнику, консервації, молочної продукції, безалкогольних напоїв. Рух автотранспорту через пункти контролю «Ставки», «Каїрка» та «Чонгар» з боку Криму повністю заблоковано. З боку материкової частини утворилися кілометрові черги.
Нагадаємо, з 1 серпня Росія заборонила постачання з України сої, соєвого шроту, соняшнику та кукурудзяної крупи. Раніше РФ ввела заборону на українські соки, в тому числі для дитячого харчування, а також на українську плодоовочеву продукцію та рибні консерви. До цього РФ заборонила ввезення молока й молочної продукції з України, картоплі, свинини та кондитерської продукції компанії Roshen. Крім того, в службі висловили невдоволення українським соняшником, кукурудзяною крупою, соєвими бобами і соєвим шротом та заборонили поставки.
Також голова Россільгоспнагляду Сергій Данкверт запропонував заборонити ввезення до Росії українських солодощів, оскільки вони виготовляються з використанням тієї ж молочної продукції, яка потрапила під заборону в Росії.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас