Moody `s поліпшило рейтинг Греції - відразу на 2 ступені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody `s поліпшило рейтинг Греції - відразу на 2 ступені

Світ
246
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s підвищило рейтинг Греції на два ступені, відзначивши суттєве поліпшення податково-бюджетних показників і стабілізацію економічного прогнозу.
Рейтинг облігацій у національній валюті був підвищений з “Caa3” до “Caa1”. Прогноз рейтингу – “стабільний”, говориться в повідомленні Moody’s.
Значне поліпшення фінансового становища протягом останнього року і прихильність уряду бюджетній консолідації зміцнюють прогноз поступового зниження державного боргу, зазначає Moody’s.
Поліпшення економічного прогнозу, обумовлене циклічним відновленням і результатами структурних реформ, додатково підтримає зниження боргового навантаження, повідомляють експерти агентства.
За оцінками аналітиків Moody’s, ВВП Греції збільшиться на 0,4% у 2014 р. і на 1,2% у 2015 р.
Експерти очікують, що держборг країни сягатиме максимуму цього року на рівні близько 179% ВВП і почне знижуватися з 2015 р. До 2018 р. очікується скорочення до 166% ВВП.
Moody’s також підвищило межу рейтингів країни за борговими зобов’язаннями і депозитами в національній та іноземній валютах з “B3” до “Ba3”.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас