Procter&Gamble збільшила прибуток в IV фінкварталі більше прогнозів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Procter&Gamble збільшила прибуток в IV фінкварталі більше прогнозів

Фондовий ринок
103
Американська Procter&Gamble Co. (P&G), найбільший в світі виробник споживчих товарів, збільшив чистий прибуток у четвертому фінансовому кварталі сильніше прогнозів ринку.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, її чистий прибуток у квітні-червні зріс до $2,58 млрд, або $0,89 у розрахунку на акцію, порівняно з $1,88 млрд, або $0,64 на акцію, за аналогічний період роком раніше.
Прибуток P&G без урахування одноразових факторів зріс до $0,95 на акцію з $0,79 на акцію, перевищивши середній прогноз аналітиків, опитаних агентством Bloomberg, на рівні $0,91 на акцію.
Виручка компанії в минулому кварталі знизилася на 1% – до $20,2 млрд – і виявилася нижчою за очікування експертів, що прогнозували цей показник на рівні $20,476 млрд.
Чистий прибуток P&G за минулий фінрік зріс на 4%, до $4,01 на акцію, виручка – на 1%, до $83,1 млрд.
Маржа валового прибутку P&G за рік знизилася до 48,9% з 49,9%.
Згідно з прогнозом компанії, її прибуток у поточному фінансовому році збільшиться на “число з середини першого десятка”, виручка – на “число з початку першого десятка”.
Procter&Gamble розпочала свою діяльність в 1837 році як невеликий сімейний бізнес з виробництва мила і свічок в місті Цинциннаті (штат Огайо). В даний час компанія представляє на ринку майже 300 торгових марок в більш ніж 160 країнах світу. Загальний річний оборот перевищує $68 млрд.
Основні напрямки діяльності P&G – виробництво споживчих товарів у таких основних категоріях: косметичні і парфюмерні засоби, товари особистої гігієни, господарські товари, товари для здоров’я, засоби для догляду за дитиною, а також корми для тварин. Серед торгових марок компанії – Pampers, Tide, Ariel, Always, Pantene, Mach3, Pringles, Lenor, Oral-B, Duracell, Olay, Head & Shoulders, Wella, Gillette, Braun.
Акції P&G в ході попередніх торгів у Нью-Йорку в п’ятницю подорожчали на 1,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас