Аргентина може уникнути дефолту в останній день - вона погодилася на нові переговори — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аргентина може уникнути дефолту в останній день - вона погодилася на нові переговори

Кредит&Депозит
506
Фондовий ринок і державні облігації Аргентини зростали у вівторок після повідомлення про те, що Аргентина в останній момент пішла на переговори, щоб запобігти дефолту.
При цьому її кредитори попросили суддю США надати більше часу на переговори.
Аргентинські чиновники зустрілися з посередником, призначеним судом у Нью-Йорку. Якщо країні не вдасться дійти угоди, то влада буде змушена оголосити дефолт за деякими зі своїх боргових зобов’язань.
Інвестори та аналітики вважають, що тривалість переговорів у вівторок є ознакою руху до угоди.
Доларові облігації з дисконтом Аргентини з погашенням у 2033 р., які потенційно можуть призвести до дефолту, подорожчали. Прибутковість знизилася до 10,15% з 10,53%. Прибутковість облігацій, як відомо, падає, коли ціни зростають. Фондовий індекс Merval збільшився на 6,5% в день торгів.
“Зустріч триває вже довго, – заявив Пітер Ланніган, керуючий директор CRT Capital Group LLC. – Інвестори вважають, що тривала зустріч говорить про можливе вирішення проблеми”.
Нагадаємо, Аргентина з кожним днем ближча до дефолту, який стане для неї вже другим за 13 років.
У 2001 р. Аргентина виявилася не в змозі виплатити борги кредиторам на загальну суму близько $95 млрд, оголосивши рекордний дефолт у світовій історії.
У 2005 і 2010 рр. Аргентина пропонувала інвесторам обміняти старі боргові папери на нові з дисконтом від 75% до 79%. Понад 92% кредиторів Аргентини погодилися на втрату 25-29 центів за долар від інвестицій. Однак група інвесторів на чолі з хедж-фондом Elliott Management Corp. стала відстоювати свої інтереси в судах.
Раніше окружний суддя США Томас Гриза зобов’язав Bank of New-York Meloon відіслати назад платіж Аргентини на суму $539 млн в рахунок відсотків за реструктурованим боргом.
Американський суд постановив першою справою розплатитися за боргами c “незгодними”, тобто з тими, хто не пішов на реструктуризацію боргу.
Суд знову закликав домовитися з усіма власниками боргу, а не проводити платежі вибірково. Нагадаємо, 30 липня завершується період, протягом якого країна повинна виплатити відсотки за реструктуризованими облігаціями.
Дефолт може вкрай негативно позначитися на аргентинській економіці, оскільки закриє країні доступ до міжнародних ринків і перекриє потік кредитів компаніям.
Економіка Аргентини перебуває в рецесії і страждає від нестійкості місцевої валюти. Рівень інфляції сягає, за деякими оцінками, 40%. Дефолт прискорить зростання цін, зробивши імпортні товари дорожчими, що посилить ситуацію з безробіттям, відзначають експерти.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас