Bank of Cyprus продає нові акції на 1 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Bank of Cyprus продає нові акції на 1 млрд євро

Фондовий ринок
155
Найбільший на Кіпрі Bank of Cyprus продає нові акції на загальну суму 1 млрд євро з метою збільшення капіталу, їх покупцями стануть, зокрема, американський інвестор Уілбур Росс і Європейський банк реконструкції та розвитку, повідомляє The Financial Times.
За даними джерела газети, Уілбур Росс з групою інвесторів купує папери на 400 млн євро, Європейський банк реконструкції та розвитку виділяє на це 100 млн.
У результаті продажу акцій рівень достатності капіталу першого рівня банку збільшиться до 15,6% з 10,6%.
Збільшення капіталу банку було схвалено в понеділок після 9-годинної дискусії радою директорів Bank of Cyprus, повідомляє The Wall Street Journal.
За її даними, ціна розміщення паперів становитиме 24 євроцента за балансової вартості 55 євроцентів. Багато існуючих акціонерів виступають проти розміщення нових паперів, які розмиють їхні частки. Існуючі акціонери зможуть отримати п’яту частину нових акцій.
Торік тисячі вкладників Bank of Cyprus, включаючи велику кількість росіян, отримали акції банку в обмін на депозити, вилучені в рамках програми порятунку кіпрського фінансового сектора. Влада примусово обміняла 47,5% від сум вкладів понад 100 тис. євро на акції банку.
За підсумками реорганізації російські та українські компанії, які зберігали кошти в Bank of Cyprus, загалом отримали понад 30% від його акцій і виявилися найбільшими акціонерами, писали закордонні ЗМІ.
Bank of Cyprus також поглинув свого найближчого конкурента Cyprus Popular Bank Pcl в рамках плану реструктуризації банківського сектора, підтриманого Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом.
Bank of Cyprus зміг відновити прибуткову діяльність, однак 55% його кредитного портфеля припадає на непрацюючі борги.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас