В Україні знизилися продажі ковбаси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні знизилися продажі ковбаси

Аграрний ринок
2068
Обсяг продажів ковбас і готових м’ясних виробів в Україні в першому півріччі 2014 р. знизився на 6% порівняно з аналогічним періодом минулого року.
Найбільше українці купують варену ковбасу – її частка в загальній структурі продажів становить 41%. Вже за нею йдуть сосиски і сардельки – 23%, напівкопчені ковбаси – 15%, а також варено-копчені та сирокопчені ковбаси – 6%.
Що стосується цін, то за перший квартал середня заводська ціна ковбасних виробів в Україні піднялася на 11%, а за другий ще на 14,5% – до 26,50 грн./кг (без ПДВ). Після накруток оптовиків (що зросли після подорожчання бензину) і магазинів, середня вартість ковбасних виробів в роздробі досягає 50-65 грн. за кілограм.
Також, у зв’язку з ситуацією на Сході України, вимушено простоює 10-15% виробничих потужностей країни – м’ясокомбінати в Луганську, Краматорську, Слов’янську та Донецьку.
Нагадаємо, українські виробники за перше півріччя поточного року збільшили виробництво м’яса птиці, свинини і ковбасних виробів, проте скоротилося виробництво яловичини. Як повідомляли «Коментарі», виробництво свіжого або охолодженого м’яса птиці в країні за перше півріччя зросло на 7,1%, обсяг виробництва свіжої чи охолодженої свинини в січні-червні 2014 р. збільшився на 13,4%, скоротився на 4,4% обсяг виробництва свіжої або охолодженої яловичини.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас