Україна почне експортувати яєчні продукти до ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна почне експортувати яєчні продукти до ЄС

Аграрний ринок
409
Агропромислова група компаній “Овостар Юніон”, один з провідних виробників яєць і яєчних продуктів в Україні, отримала дозвіл на постачання продукції на європейський ринок.
“Радий повідомити, що група компаній “Овостар Юніон” вже отримала офіційний дозвіл для експорту нашої продукції до Європейського Союзу”, – наведені в повідомленні “Овостар” слова генерального директора Бориса Бєлікова.
Як повідомлялося, в рамках наданих ЄС до 1 листопада квот на безмитне ввезення товарів, Україна може експортувати 3 тис. тонн сухих і рідких яєчних продуктів. За словами голови ради директорів асоціації “Союз птахівників України” Олександра Бакуменка, претендувати на використання цих квот також буде агрохолдинг “Авангард”.
“Овостар Юніон” в 2013 році збільшив виробництво яєць на 24% порівняно з 2012 роком – до 893 млн шт. На переробку торік компанія відправила 266 млн яєць. Продажі сухих яєчних продуктів у 2013 році становили 1,51 тис. тонн, рідких – 6,8 тис. тонн.
Ovostar Union NV, холдингова компанія одного з найбільших українських виробників яєць та яєчних продуктів “Овостар Юніон”, в середині червня 2011 року провела IPO 25% акцій на Варшавській фондовій біржі і залучила $33,2 млн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас