Україна знову заборонила ввезення польської свинини - через африканську чуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна знову заборонила ввезення польської свинини - через африканську чуму

Аграрний ринок
233
Україна заборонила ввезення свиней, продукції з них, сировини та репродуктивного матеріалу з усієї території Польщі через випадки захворювання тварин на африканську чуму свиней (АЧС), що тривають, повідомляє Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України.
“Забороняється ввезення вищезазначених товарів з усієї території Республіки Польща, за винятком тих, які були досліджені лабораторно на АЧС з негативним результатом”, – повідомляється на сайті Держветфітослужби.
За повідомленням, у Підляському воєводстві Польщі були виявлені випадки АЧС серед домашніх свиней, через що продовжує діяти заборона на імпорт продукції з цієї території. Держветфітослужба запропонувала польському ветеринарному відомству свою експертну та методичну допомогу в боротьбі з поширенням АЧС.
Як повідомлялося, в лютому 2014 року Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України ввела тимчасові обмеження на ввезення в країну продукції свинарства з Польщі через виявлення на її території захворювання диких кабанів АЧС.
За рішенням Держветфітослужби, заборона поширювалася на ввезення свиней, продукції зі свинини, репродуктивного матеріалу. У червні Україна зняла ці обмеження, залишивши під забороною лише Підляське воєводство.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас