"Украерорух" може скоротити дохід у 2014р. на 70-80% через закриття повітряного простору над частиною країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Украерорух" може скоротити дохід у 2014р. на 70-80% через закриття повітряного простору над частиною країни

Казна та Політика
210
Державне підприємство з обслуговування повітряного руху України (“Украерорух”) внаслідок закриття повітряного простору над частиною країни може в 2014 році скоротити дохід на 70-80% порівняно з 2013 роком.
Як повідомили в прес-службі підприємства, внаслідок катастрофи цивільного повітряного судна Boeing-777 Малазійських авіаліній, що виконував політ за маршрутом Амстердам – ​​Куала-Лумпур, була встановлена ​​заборона щодо використання повітряного простору для польотів цивільних повітряних суден у Південно-Східному регіоні України. З урахуванням цього міжнародні авіакомпанії, які виконують польоти з Центральної та Північної Європи, а також Америки і Канади в напрямку Південно-Східної Азії стали обходити повітряний простір над зоною АТО.
Частина потоків транзитного повітряного руху змістилася на північ від України, через повітряний простір Республіки Білорусь і РФ, а частина – на південь, використовуючи повітряний простір Румунії, Болгарії та Туреччини.
Так, після 17 липня 2014 “Украерорух” в повітряному просторі забезпечує за добу в середньому 720 польотів, з них внутрішніх – 85, міжнародних – 315, транзитних – 320. До цієї дати здійснювалося аеронавігаційне обслуговування близько 1,5 тис. польотів, з яких внутрішніх – 85, міжнародних – 330, транзитних – 1,085 тис.
За даними “Украероруху”, транзитні польоти через повітряний простір України призупинили такі міжнародні авіакомпанії як Air France, Lufthansa, “Аерофлот”, Singapore Airlines, Emirates, Qatar Airways, British Airways.
Крім того, скоротили виконання транзитних польотів авіакомпанії “Трансаеро”, Turkish Airlines, LOT, “Бєлавіа”.
“Беручи також до уваги, що повітряний простір над відкритим морем (Чорним морем) після анексії Росією Криму за рекомендаціями міжнародних організацій та агентств, таких як ICAO, EASA, FAA і IATA, використовується авіакомпаніями значно менше, це не може не відбитися на обсягах наданого “Украерорухом” обслуговування. Такі обставини можуть призвести до зниження рівня доходів провайдера аеронавігаційного обслуговування на 70-80% порівняно з 2013 роком, і в результаті відстрочити проекти модернізації аеронавігаційної системи України, передбачені Планом Єдиного європейського неба (LSSIP)”, – зазначає прес-служба “Украероруху”.
Підприємство не залишає сподівання на припинення збройного протистояння і відновлення миру на Сході України, і очікує відновлення транзитного потоку, оскільки маршрути в українському повітряному просторі найбільш економічно вигідні в напрямку Південно-Східної Азії та комфортні за рівнем обслуговування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас