Банки активізують роботу з проблемними боргами на сході України одразу після стабілізації ситуації - банкір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки активізують роботу з проблемними боргами на сході України одразу після стабілізації ситуації - банкір

Кредит&Депозит
245
На сході України спостерігається збільшення частки прострочених кредитів. У низки клієнтів немає фізичної можливості обслуговувати свої кредити. Крім того, зростає кількість позичальників, які припиняють виплати до прояснення ситуації. Про це повідомила Олена Попова, голова ради директорів Дельта Банку.
При цьому банки намагаються максимально гнучко підходити до ситуації і оцінювати її індивідуально в кожному випадку.
“Наприклад, Дельта Банк пропонує комплекс спеціальних програм, направлених на те, щоб допомогти жителям сходу країни в цей непростий час. Це і скасування штрафних санкцій, і кредитні канікули для військовослужбовців, й інші програми реструктуризації. Всі ці дії допомагають стабілізувати ситуацію з погашенням кредитів”, – зазначила О.Попова.
Одночасно банки готуються активізувати роботу з повернення проблемних боргів, насамперед, корпоративних клієнтів, одразу ж після стабілізації ситуації.
“У клієнта повинні з’явитися вагомі стимули і розуміння того, що ці гроші потрібно повертати. Не просто бажання і намір. Повинні бути такі юридичні аргументи, щоб клієнт хотів повернути кредит якомога швидше”, – впевнена О.Попова.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас