ГПУ і СБУ порушили проти КПУ 308 кримінальних проваджень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ і СБУ порушили проти КПУ 308 кримінальних проваджень

Кримінал
368
Генеральна прокуратура України і Служба безпеки України порушили проти членів Комуністичної партії 308 кримінальних проваджень за підтримку анексії Криму, створення ЛНР і ДНР. Про це сьогодні сказала представник позивача Окружного адмінсуду, голова Держреєстру Ганна Онищенко.
“На сьогодні порушено 308 кримінальних проваджень за злочинами, які вчинили окремі члени Комуністичної партії України. Крім того, у нас є неспростовні докази того, що як керівник партії, так і інші члени партії, були окремі випадки, підтримували анексію Криму, підтримували створення так званих ЛНР і ДНР. Ці всі докази будуть належним чином досліджені в суді. Я сподіваюся, суд надасть їм гідну, правильну оцінку”, – зазначила О.Онищенко.
У свою чергу, заступник міністра юстиції Ігор Алексєєв також розповів, що до суду надані неспростовні докази, які підтверджують, що як вищим керівництвом КПУ, так і керівництвом на місцях відбувалися дії на підтримку сепаратистського руху в східних регіонах.
“До суду надані матеріали, які підтверджують, що окремі лідери КПУ надавали допомогу, в тому числі і матеріальну, озброєним угрупованням. Представлена ​​інформація про те, що окремі представники КПУ паплюжили національні символи, демонстративно висловлювали негатівну оцінку діям наших військовослужбовців на території сходу України. Такі докази надані до суду”, – сказав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас