SK hynix вкрала у Toshiba секретів на $1,1 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SK hynix вкрала у Toshiba секретів на $1,1 млрд

Технології&Авто
508
Цього тижня стало відомо, що японська Toshiba оцінила збиток від крадіжки комерційної таємниці з боку південнокорейської SK hynix. Розмір необхідної компенсації становить 109,15 млрд ієн, або близько $1,08 млрд.
Окрім штрафу японська компанія має намір заборонити продаж виробів, в яких незаконно використовується вкрадена технологія.
Нагадаємо, що в березні 2014 р. Toshiba і SanDisk незалежно один від одного подали позови проти SK hynix, звинувативши цю компанію в несанкціонованому придбанні та використанні технічної інформації Toshiba, пов’язаної з флеш-пам’яттю NAND.
Передачу конфіденційних даних здійснив один із співробітників SK hynix – Йошитака Сугіта, який раніше працював на спільному SanDisk і Toshiba підприємстві.
Toshiba попросила суд стягнути з відповідача штраф і домогтися від нього знищення вкрадених секретних даних та припинення продажів флеш-продуктів, створених з використанням цих відомостей.
У SK hynix вже заявили про намір захищатися в суді. Інші коментарі від учасників цього судового протистояння ЗМІ поки не отримали.
У 2004 р. Toshiba звинуватила SK hynix у порушенні патентів, пов’язаних з флеш-пам’яттю, і намагалася заборонити реалізацію продуктів-порушників. Той позов був врегульований шляхом підписання угоди про взаємне ліцензування патентів.
Технологічний крок на 5 Тбайт
На початку року Toshiba представила нову лінійку жорстких дисків, максимальних обсяг яких може сягати 5 Тбайт.
Ці пристрої виконуються в корпусі типорозміру 3,5 дюйма і випускаються в модифікаціях об’ємом 2, 3, 4 і 5 Тбайт з підтримкою інтерфейсу SATA 6 Гбіт/с або SAS. Для накопичувачів MG04 характерна швидкість обертання шпинделя 7200 оборотів на хвилину, заявлений середній час пошуку при читанні даних становить 8,5 мілісекунди.
Жорсткі диски орієнтовані на застосування в системах зберігання даних і серверах, де важливу роль відіграє щільність розміщення даних.
Японія допоможе своїм
Уряд Японії може знизити ставку податку на прибуток корпорацій у наступному бюджетному році, який розпочнеться в квітні 2015 р., на 2-3 відсоткових пункти.
За словами заступника голови ради директорів Toshiba Corp. та члена урядового підкомітету з податкової реформи Норіо Сасакі, цей крок дозволить діловим колам як у Японії, так і за її межами, повірити в серйозність намірів влади країни.
“Зниження може бути поступове. Воно має бути націлене на скорочення ставки до рівня близько 25%, який поширений в Азії”, – сказав він.
Ефективна ставка оподаткування в Японії становить 36%, при цьому в Південній Кореї ставка податку на прибуток перебуває на рівні 24%, у Великобританії – на рівні 23%.
За словами Сасакі, завдяки тому, що доходи бюджету Японії минулого року можуть перевищити очікуваний рівень на 2 трлн ієн ($19,5 млрд), в уряду з’явиться можливість для зниження податку на прибуток компаній.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас