"Укрзалізниця" очікує триразового зростання інвестицій в результаті реформування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укрзалізниця" очікує триразового зростання інвестицій в результаті реформування

Казна та Політика
382
Державна адміністрація залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”) в результаті реформування очікує зростання інвестицій в галузь в три рази з існуючих 7,5 до 26,5 млрд грн на рік, повідомила прес-служба “Укрзалізниці” з посиланням на її главу Бориса Остапюка.
“Все це дасть можливість приступити, нарешті, до масштабного технічного переоснащення галузі, оновити рухомий склад за допомогою сучасної техніки, насамперед, вітчизняного виробництва”, – зазначив Б.Остапюк.
За словами гендиректора “Укрзалізниці”, міжнародні фінансові інститути зацікавлені в інвестуванні коштів у великі інфраструктурні проекти, такі як електрифікація і “розшивання” вузьких місць.
“Умовою з боку банкірів якраз було створення акціонерного товариства”, – уточнив голова Держадміністрації.
Крім того, як зазначив Б.Остапюк, перехід від територіальної системи управління до вертикально інтегрованої за основними видами діяльності дозволить істотно поліпшити ефективність виробничих процесів, бо в такому випадку по кожному з господарств (вантажні перевезення, інфраструктура, тяга, пасажирські перевезення та ін.) буде сформований чіткий баланс і звітність.
Говорячи про основні завдання реформування, голова адміністрації повідомив, що через п’ять місяців має бути створено нову юридичну особу ПАТ “Українська залізниця”, і вже утворено центральну комісію з інвентаризації “Укрзалізниці”, державних підприємств і установ залізничного транспорту загального користування та відповідні комісії з реорганізації і до кінця серпня буде проведено інвентаризацію майна підприємств з метою формування статутного капіталу акціонерного товариства.
Наступний крок – проведення незалежної оцінки. Буде здійснено відбір компанії на тендерних засадах. Потім, за результатами проведеної роботи, комісія з утаорення ПАТ “Українська залізниця” підготує зведений акт оцінки майнового комплексу АТ “Укрзалізниця”, зведений перелік і передавальний акт, буде визначено розмір статутного капіталу та розроблено проект статуту товариства.
“Сьогодні ми задекларували рух в європейському напрямку. Розвиток ринку залізничних перевезень в країнах ЄС регулюється низкою директив, які вимагають забезпечити функціонування залізниць, які будуть незалежними від органів влади”, – зазначив Б.Остапюк.
Крім того, за його словами, “Укрзалізниця” докладе всіх зусиль, щоб у ході структурних змін зберегти трудовий колектив галузі.
“Будемо людей переучувати і працевлаштовувати на іншу роботу, але в межах залізниці. І якщо десь якісь вивільнення і відбудуться, то це буде лише природна плинність персоналу: хто вийде на пенсію, хто змінить роботу. А там, де відбуватимуться структурні зміни, то це більше пов’язано не з реформуванням, а з тим, що обсяги роботи в галузі скоротилися, де відбувається оптимізація після впровадження сучасних технологій”, – підкреслив Б.Остапюк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас