Українські штурмовики Су-25 на висоті 5200 м. збили не терористи, ракети було випущено з-за кордону - РНБО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські штурмовики Су-25 на висоті 5200 м. збили не терористи, ракети було випущено з-за кордону - РНБО

Кримінал
4064
Збиті літаки СУ-25 сил антитерористичної операції було вражено не з території України. Про це повідомив спікер Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко на брифінгу в Києві в середу, 23 липня.
“За попередніми даними, ці літаки було збито не терористами, оскільки переносні зенітно-ракетні комплекси не мають такої висоти ураження. Літаки було підбито на висоті 5200 м. Це висота для протиповітряних комплексів… властива тільки для ракетних комплексів потужної дії … За попередньою інформацією, саме з-за кордону було випущено ці ракети”, – сказав він.
За його словами, проводиться слідство, про долю екіпажу інформація поки не поширюється через міркування безпеки льотчиків.
Нагадаємо, раніше вдень стало відомо, що два штурмовики Су-25 Збройних сил України було збито із зенітних ракетних комплексів біля селища Дмитрівка (Донецька область), пілоти катапультувалися.
Терористи, які базуються в Донецькій області, заявили російському “Інтерфаксу”, що поблизу міста Сніжне підбили два українських штурмовики.
“Пілот одного з штурмовиків катапультувався у районі Сніжного. Ведуться його пошуки. Ще один літак Су-25, за попередньою інформацією, пошкоджений і пішов у північному напрямку”, – заявили російському “Інтерфаксу” представники “ДНР”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас