Philips зменшила прибуток у II кварталі, очікує поліпшення у II півріччі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Philips зменшила прибуток у II кварталі, очікує поліпшення у II півріччі

Фондовий ринок
59
Нідерландська Royal Philips NV, найбільший у Європі виробник споживчої електроніки і провідний виробник світлової техніки у світі, скоротила чистий прибуток у другому кварталі на 23% через несприятливу ​​зміну курсів валют та призупинення діяльності заводу в Клівленді.
Як повідомляється в прес-релізі компанії, чистий прибуток у квітні-червні становить 243 млн євро проти 317 млн ​​євро за аналогічний період минулого року.
Виручка опустилася на 6% – до 5,293 млрд євро порівняно з 5,632 млрд євро рік раніше. Без урахування зміни обмінних курсів показник практично не змінився, при цьому продажі в секторі споживчої електроніки зросли на 7% і в сфері світлового обладнання – на 1%.
Прибуток компанії до податкових і відсоткових виплат (EBITA) становить у другому кварталі 415 млн, або 10,7% від виручки, проти 601 млн євро, або 7,8% виручки, за той же період минулого року. При цьому результат виявився кращий за власний прогноз Philips у 400 млн євро.
“Хоча 2014 рік, як очікується, в цілому буде складним роком, ми очікуємо, що EBITA без урахування витрат на реструктуризацію та угоди, а також інших разових витрат у другому півріччі перевершить рівень аналогічного періоду минулого року”, – наголошується в повідомленні компанії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас