Credit Suisse отримав у II кварталі рекордний збиток за 6 років та оголосив про відхід з ринків сировини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Credit Suisse отримав у II кварталі рекордний збиток за 6 років та оголосив про відхід з ринків сировини

Фондовий ринок
200
Другий за величиною банк Швейцарії Credit Suisse Group AG у другому кварталі 2014 року зафіксував найбільш значний збиток з 2008 року через штраф $2,6 млрд в США, пов’язаний зі сприянням американським громадянам ухиленню від податків.
Крім того, фінансовий інститут оголосив про майбутній вихід з сировинного бізнесу в рамках реорганізації інвестиційно-банківського підрозділу.
Як повідомляється в прес-релізі банку, його чистий збиток за три місяці, що завершилися 30 червня, становив 700 млн швейцарських франків ($779,44 млн) порівняно з чистим прибутком на суму 1,05 млрд франків за аналогічний період 2013 року.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували збиток на рівні 691 млн франків.
Виручка Credit Suisse скоротилася на 7% – з 6,95 млрд франків до 6,46 млрд франків.
Доподатковий прибуток інвестиційного підрозділу банку минулого кварталу знизився до 752 млн франків з 754 млн франків рік раніше, але перевершив очікування ринку (544 млн франків).
Не так давно банк почав публікувати дані за стратегічними і непрофільними напрямками в рамках підрозділів. Непрофільні активи з часом планується виділити або продати. Стратегічна частина інвестбанку Credit Suisse скоротила прибуток до оподаткування на 11%, до 1 млрд франків, виручку – на 7%.
У цілому бізнес з обслуговування заможних клієнтів і управління їхніми активами зафіксував доподатковий прибуток на рівні 882 млн франків, тоді як його непрофільний сегмент отримав збиток на суму 1,63 млрд франків, пише The Wall Street Journal. Приплив нових вкладень знизився до 7,4 млрд франків з 7,7 млрд франків у другому кварталі 2013 року, але виявився більший за середній прогноз аналітиків у 6,2 млрд франків.
Як повідомлялося, в травні Credit Suisse за підсумками розгляду в США визнав провину в скоєнні злочинних дій, підтвердивши, що свідомо допомагав громадянам США ухилятися від податків протягом десятиліть. Вперше за два десятиліття банк такого розміру і такої значущості погодився назвати себе винним. У травні Credit Suisse очікував, що штраф погіршить прибуток у другому кварталі близько на $1,8 млрд, але в цілому не зробить значного впливу на діяльність.
За даними американської влади, швейцарський банк дозволяв відкривати таємні рахунки, на які американці переводили свої доходи, не декларуючи їх у податкових органах США. У швейцарському банку відкрили рахунки близько 22 тис. американців. Їхні заощадження в Credit Suisse в певний момент сягали $12 млрд.
Відмова Credit Suisse від сировинних операцій допоможе скоротити витрати близько на $75 млн, зважені за ризиком активи – на $2 млрд, кредитні ризики – на $5 млрд.
Акції Credit Suisse від початку цього року подешевшали на 4,3%, тоді як індекс фінсектора Bloomberg Europe Banks and Financial Services впав на 2,9%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас