Кличко пропонує обмежити рух транспорту на Андріївському узвозі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кличко пропонує обмежити рух транспорту на Андріївському узвозі

Казна та Політика
598
Київський міський голова В.Кличко пропонує обмежити рух транспорту на Андріївському узвозі і систематизувати торгівлю. Про це заявив В.Кличко під час наради щодо Андріївського узвозу за участю керівників профільних управлінь та департаментів столичної адміністрації, представників правоохоронних органів столиці. Про це повідомили в прес-службі КМДА.
“Андріївський узвіз – історична вулиця Києва, одна з візитних карток української столиці для туристів. Кожен, хто приїжджає в Київ, намагається прогулятися узвозом. Там кипить торгівля, розташовані пам’ятники архітектури і одночасно існує багато проблем”, – зазначив Віталій Кличко.
Мер Києва відзначив необхідність систематизації торгівлі на Андріївському узвозі. “Я був у минулі вихідні на узвозі. Сьогодні торгівля там хаотична. З одного боку представники податкової іноді з’являються, з іншого – побори, підприємці прямо говорять, що приходять представники силових структур і називають певну “таксу”. Торговці запевняють: ми готові працювати за чіткими правилами, ми готові платити до бюджету міста, але не готові платити всім, хто приходить і вимагає”, – зазначив Київський міський голова.
В.Кличко дав доручення керівникам профільних управлінь провести зустріч з підприємцями і знайти компромісне рішення, яке б влаштовувало обидві сторони, – і місто, і представників малого та середнього бізнесу, які займаються торгівлею на узвозі. “Однозначно МАФи і торгові намети спотворюють зовнішній вигляд історичної вулиці. Але ми не будемо приймати рішення, не порадившись з громадськістю та підприємцями”, – зазначив мер Києва.
Віталій Кличко сказав, що багато киян сьогодні використовують Андріївський узвіз як проїжджу частину через закриття Хрещатика, що псує бруківку та екологію. І дав доручення представнику столичної ДАІ швидше вивчити питання і забезпечити обмеження транспортного руху по Андріївському узвозу. “Це побажання киян, туристів, підприємців. І ми чекаємо пропозицій щодо систематизації руху на цій вулиці. Можна заборонити рух повністю або хоча б у вихідні, коли приходить велика кількість туристів і киян?” – запитав В.Кличко.
Представник Державтоінспекції у відповідь заявив, що київська ДАІ готова виконати рішення столичної влади про заборону руху по Андріївському узвозу у вихідні і святкові дні. Він також зазначив, що за умови відкриття для проїзду вулиці Хрещатик транспортний рух на Андріївському узвозі можна повністю заборонити, якщо це буде доцільно.
В.Кличко також доручив вивчити питання побудови сучасних стаціонарних туалетів на спуску, оскільки як туристи, так і торговці скаржаться на їх відсутність.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас