Яценюк: в Україні потрібно змінити ставлення до платника податків, це не та Україна, яка була навіть півроку тому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: в Україні потрібно змінити ставлення до платника податків, це не та Україна, яка була навіть півроку тому

Казна та Політика
3754
Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк провів нараду в Державній фіскальній службі України під час якої зазначив, що в Україні треба змінити відношення до платника податку, передає прес-служба КМУ.
У нараді взяли участь Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус, Перший заступник Голови ДФС України Володимир Хоменко, заступник Голови ДФС Анатолій Макаренко, директор Департаменту податкового та митного аудиту Наталія Рубан. На прямому зв’язку були керівники всіх регіональних підрозділів ДФС.
Звертаючись до присутніх на нараді Арсеній Яценюк підкреслив, що сьогодні всі повинні усвідомити, що “це не та Україна, яка була навіть півроку тому, а відповідно це не та податкова служба, яка була протягом останніх 10 років”.
Арсеній Яценюк також підкреслив, що Україні оголосили війну, про “яку в підручниках не прочитаєш — такого не було раніше”. “Хтось зараз почав називати це гібридною війною, хтось — прихованою. Але вбивають наших військовослужбовців, терористи вбивають мирних громадян і вбивають країну. Вбивають тільки тому, що ми з вами сказали: ми — вільні люди і вільна держава, ми хочемо рухатись до Європи”.
“У Путіна було і є чітке завдання — знищити Україну, відновити свій вплив на пострадянському просторі. Йому не вдалося зреалізувати цей план так, як вони хотіли. Вони прорахувалися по Донецьку, Луганську, Одесі, Харкову, Миколаєву, Херсону. Він (президент РФ Володимир Путін) прорахувався. Аплодисментів російським триколорам не було”, — сказав Арсеній Яценюк.
Проте це, за словами Глави Уряду, “не означає, що російський президент зупинився”: “Тепер їхній план з політичної дестабілізації, сепаратистської ідеології змінився на соціальну і економічну дестабілізацію. Ті самі, які брали участь в мітингах за Новоросію, вже починають розказувати про пенсії й зарплати. Це ті самі особи — агентура ФСБ, яка була сюди заслана десятки років тому”.
Він підкреслив, що Уряду разом із ДФС необхідно шукати “відповідь на питання, як людям дати їжу і роботу”. В той час як президент Росії “буде робити все, щоб закривати ринки, розкачувати ситуацію”.
“Нам потрібно фінансувати армію і оборону. Нам потрібно, щоб українці знали, що ми здатні захистити свою державу. А ще знали, що Податкова адміністрація, Податкова служба і нова Державна фіскальна служба не залишилася анклавом корупції”, — підкреслив він.
Глава Уряду віддав низку розпоряджень ДФС. Зокрема, щодо розробки Кодексу економічного зростання. Він наголосив на необхідності зменшення кількості податків, збільшення бази оподаткування і спрощення системи оподаткування: “В Україні треба змінити систему оподаткування і відношення до платника податку” .
Арсеній Яценюк також доручив створити службу фінансових розслідувань. “Ліквідація податкової міліції і нова якість у фінансових розслідуваннях”, — поставив завдання Прем’єр-міністр.
Крім того, Глава Уряду наголосив на необхідності переходу “на якісно нову форму перевірок” — безвиїзні перевірки, із застосуванням ІТ-технологій, через бази даних, які є в ДФС.
Арсеній Яценюк доручив також невідкладно ввести спеціальні рахунки ПДВ та наголосив, що робитиме все для того, аби було у парламенті було ухвалено рішення про “податковий компроміс”.
Прем’єр-міністр повідомив, що ці доручення мають бути виконані до вересня 2014 року. “У вас часу до 1 вересня. І то це надто багато”, — підкреслив Арсеній Яценюк.
“Йдеться не про долю Державної фіскальної служби, а про долю країни. Люди хочуть реальних дій. Зробіть це. Заставте своїх працівників виконувати те, на що їх призначали”, — звернувся Глава Уряду до представників ДФС.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас